π-dag

PI-dag is een feestdag die gewijd is aan het getal Pi. Het feest wordt gevierd op 14 maart, namelijk 3/14 in de Amerikaanse notatie. Deze dag werd voor het eerst gevierd in 1988 op het San Francisco Exploratorium en in 2009 op 12 maart werd hij officieel erkend als feestdag. Laat het nu ook nog vandaag de sterfdag zijn van de grote fysicus Stephen Hawking, en de geboortedag van Albert Einstein (1879), en je kan al helemaal niet meer om deze dag heen.

Ook onze leerlingen gingen vandaag in de wiskundelessen op EX-PI-DITIE
Aan de hand van allerlei opdrachten konden de leerlingen de cijfers na de komma van pi verzamelen. Twee leerlingen uit 2D (Merlijn Willems en Gitane Vercruysse), toverden zelfs een pi-gedichtje op hun blad. Het team dat met de opdrachten het meeste aantal decimalen kon verzamelen, won.

Omdat deelnemen echter veel belangrijker is dan winnen, werden alle ex-pi-ditieleden getrakteerd op een stukje ‘pie’ (het Engelse woord voor taart).

Met dank aan mevrouw Borderé voor het enthousiasme, de taart, het verslag én de foto’s, en mevrouw Bruggeman voor nog meer foto’s. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.