Italië dag twee en drie

Foto’s krijgen we volop binnen uit Italië, en gelukkig stuurde mevrouw Van Nieuwenhuyze ons intussen ook een uitgebreide update.

Maandag waren we in Siena. We begonnen aan de kathedraal waar we een leuke groepsfoto namen. We bezochten de imposante duomo en daarna trokken we naar Piazza del Campo en Piazza del Mercato. Daar kregen de leerlingen tekst en uitleg bij het uitzicht, de Chiantistreek. Ook een lesje Italiaans, wat info over marmer uit Carrara, de contradas, de palio, het stadhuis en de bottini’s mocht niet ontbreken.

In de namiddag waren de leerlingen aan de beurt. Zij gaven in La Collegiata in San Gimignano uitleg bij een aantal bijbelse fresco’s en vertelden het verhaal van Santa Fina.

s Avonds was er een alternatieve quiz waarop de leerlingen echt goed scoorden.

Vandaag waren we in Firenze. Ook daar hebben ze een duomo. En mooi weer! Een flinke stadswandeling bracht de leerlingen veel bij over deze prachtige stad. Na de pauze beklommen we meer dan 450 treden (458 of was het nu 460?) zodat we konden genieten van een fantastisch uitzicht en ook zagen waar we eerder hadden gelopen.

Deze avond schudden we de beentjes los. Hopelijk hebben we morgen niet te veel last, want al vroeg vertrekken we naar Verona.

Met dank aan mevrouw Van Nieuwenhuyze voor het verslag, de foto’s, maar ook foto’s van Amber Blitz, mevrouw Pauwels en mijnheer Lösken.

Voorlopig staan er al iets meer dan 200 foto’s hier in het album, en dit wordt voortdurend aangevuld naarmate we foto’s binnenkrijgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.