Reanimatietechnieken voor de vijfdes: van levensbelang!

Elke Vlaamse jongere moet twee uur reanimatietechnieken achter de kiezen hebben wanneer hij of zij de middelbare school verlaat. EHBO op school maakt nu al deel uit van de eindtermen. Het  belang ervan is ontzettend groot: wanneer iemand getroffen wordt door een hartfalen, is het snelle optreden van omstanders cruciaal voor zijn overlevingskansen.

Het GO! atheneum Mariakerke vond het zeer belangrijk om alle leerlingen van het 5e jaar een intensieve cursus van 2 uur te laten volgen. De leerlingen oefenden op één reanimatiepop per twee studenten.

Met dank aan mevrouw Bottequin voor tekst en beeld. Alle foto’s vindt u hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.