Minivoetbalwedstrijd tussen de leerkrachten en de zesdejaars, editie 2018

Er zijn zo van die dingen die echte schooltradities kunnen genoemd worden. Er is bijvoorbeeld de barbecue voor de zesdes op het einde van het schooljaar, en die wordt steevast voorafgegaan door een voetbalwedstrijd tussen de leraars en de leerlingen.

Het is wel het eerste jaar dat we erin slagen zo kort op de bal te spelen met het verslag, namelijk tussen wedstrijden en barbecue in.

Als eerste mochten de meisjes en dames aantreden in wat een behoorlijk spannende en gelijk opgaande match werd. Er werd stevig heen-en-weer-gevoetbald onder het toeziend oog van toch wel redelijk wat supporters, waarvoor dank. Uiteindelijk werd het 4-2 voor de meisjes. Goed gespeeld, allemaal!

Aansluitend begonnen de mannen aan hun wedstrijd. De leerkrachten hadden in de filosofie van “Never change a winning team” nog drie oudgedienden van onder het stof gehaald, zodat ook de heren De Kerpel, De Mets en Vlaeminck op het veld stonden. In het begin ging de match dan ook zeer gelijk op, en kwam er druk van beide kanten. Halverwege de tweede helft stond het 5-4 voor de leraars, maar toen voerden de leerlingen de druk wat op, en werd het duidelijk dat de zesdes jaar na jaar achttien blijven, terwijl de leraars er niet jonger op worden. Zo kwam de 5-5 op het bord, en luttele minuten later zelfs de 5-6. Het werd paniekvoetbal, tot in de allerlaatste actie er nog een strafcorner kon omgezet worden in een doelpunt: 6-6. De eer aan beide zijden was gered.

Met dank aan alle spelers en de talrijk opgekomen supporters. Alle foto’s van de match kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.