Een dagje Rijsel voor de vijfdes

Terwijl onze zesdes zich in april de voeten van onder het lijf stapten in Italië, stuurden we ook onze vijfdes een dag op pad, maar dan wel ietsje dichter bij huis, namelijk in Rijsel. In kleine groepjes moesten ze zich onder begeleiding van een jonge Franstalige gids in de stad wagen en een aantal vragen stellen aan voorbijgangers, onder andere over typisch Franse en Belgische clichés.

Na het eten vervolgden ze hun tocht naar ‘La Vieille Bourse’, ‘La Cathédrale Notre Dame de la Treille’ en het enorme winkelcentrum ‘Euralille’. Bij de eerste twee kregen ze uitleg van de gids, terwijl ze bij het laatste even vrije tijd kregen om te ontspannen en eventueel te winkelen.

Quasi unaniem vonden de leerlingen dit een fijne, ontspannen en leerrijke uitstap. Amandine Van Laer stuurde ons ook nog een aantal foto’s door, waarvoor dank! U vindt de hele reeks hier in ons archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.