Fietscontrole

Het overgrote deel van onze leerlingen komt met de fiets, en daar zijn we heel erg blij om! We zijn dan ook vlot toegankelijk met de fiets, via de wijken in Mariakerke, maar bijvoorbeeld ook vanuit Wondelgem via het gloednieuwe fietspad doorheen de Lange Velden.

We moedigen dat fietsen aan, maar we willen ook dat onze fietsers veilig de weg op gaan. Bij de jongere leerlingen lijkt dat niet zo’n probleem te zijn – wellicht houden mama en papa een oogje in het zeil – maar bij de oudere leerlingen wil er al eens iets mankeren aan die fiets.

Daarom hielden we deze morgen, samen met de Ouderwerking een grote fietscontrole. Mijnheer Ferket en mijnheer Joseph hadden, samen met de werkmannen, een heuse festivalconstructie opgezet om de fietsen zo per vier te kunnen controleren. De lichten werden nagekeken, maar ook de reflectoren, de bel, en uiteraard de remmen. Wie niet in orde was, kreeg een blad met daarop de mankementen aangeduid, in de hoop dat de fiets dan snel weer in orde wordt gezet. Wie in orde was, kreeg een ticket om in de bus te droppen waaruit dan de winnaars van onder andere filmtickets worden geloot. Wie een helm aanhad of een fluovestje, kreeg een extra ticket.

Intussen bevestigden de dames van de Ouderwerking reflecterende fietsplaatjes aan de fietsen: een mooie maar vooral veilige reclame voor onze school.

Wie nog geen fietsplaatje heeft maar er graag eentje wil, mag dat gerust komen halen op het leerlingensecretariaat.
En wie nog twijfelt om met de fiets te komen: gewoon doen!

Met dank aan mijnheer Desmidt voor extra foto’s. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.