Strapdag

Van 16 tot 22 september 2018 vond de Week van de Mobiliteit plaats. In het kader daarvan werd op vrijdag 21 september 2018 de Strapdag georganiseerd. Vele scholen nemen jaarlijks deel en moedigen leerlingen aan op stappend of trappend naar school te komen.

In het kader van “Duurzaam op weg met GO! atheneum Mariakerke” wilden ook wij die dag niet onopgemerkt voorbij laten. Het weer zat ons jammer genoeg niet mee – de eerste regendag in weken – maar gelukkig konden we nog steeds heel veel leerlingen ’s morgens begroeten aan de parking van de Notenstraat met de fiets of te voet.

We doen dit niet vrijblijvend: we hopen dat we, door deze dag in de kijker te stellen, het belang van o.a. duurzame verplaatsing onderstrepen. We hopen daarbij ook dat dit eenmalig initiatief leerlingen/ouders doet nadenken en over de streep trekt om meer gebruik te maken van duurzame verplaatsingsmiddelen, ook bijvoorbeeld om naar een oudercontact te komen.

We hielden die dag dan ook een uitgebreide fietscontrole, er was soep voorzien om 11.00 uur, en onze eerstes gingen in de loop van de dag een uurtje in het Claeys-Boùùaertpark rondlopen om er een fotozoektocht te doen, en meteen ook de voordelen van het park en de fietsroutes erdoorheen te leren kennen.

Mevrouw Van Cauwenberghe stuurde ons een aantal foto’s door van die zoektocht, en wist er meteen bij te vermelden dat nogal wat leerlingen er voluit voor gingen. Het weer was ons tegen dan gelukkig ook veel beter gezind.

Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.