Winnaars fietscontrole

Elk jaar houden we in het kader van “duurzaam op weg met GO! atheneum Mariakerke” samen met de ouderwerking een drietal fietsencontroles: “Ben je gezien?”. Op vrijdag 21 september was het Strapdag en dit leek ons een uitgelezen moment om ons eerste nazicht te houden, zoals u hier kon lezen. Aan de hand van een steekkaart verliep de controle en lag de focus op de fietsverlichting, remmen, bel en het dragen van een fluohesje en een helm. Wie in orde was, kreeg een “Ben je gezien”-bonnetje. Er waren alvast drie winnaars:

    • Mio Standaert uit 2B
    • Stien Dierickx uit 1G
    • Maximilian Cordedda uit 1C.

Zij wonnen elk een bon van Decathlon, geschonken door onze Ouderwerking vzw. Wij willen onze ouderwerking uitdrukkelijk bedanken voor de schenking van deze prijzen en de hulp tijdens deze actie.

Binnenkort plannen we een tweede fietsactie, waarbij we, naast de verlichting en het fluohesje, ook extra aandacht zullen besteden aan de remmen en de bandenspanning. Er worden opnieuw drie bonnen verloot onder de leerlingen die volledig in orde zijn.

Aan veiligheid op de weg moet blijvend aandacht worden besteed. We zijn dan ook blij dat vele leerlingen hun fiets in orde was bij de vorige actie. Toch willen we erop blijven hameren dat het elke dag opnieuw belangrijk is met een veilige fiets de weg op te gaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.