Start van het olympiadeseizoen met de Latijnolympiade

Het olympiadeseizoen trekt zich op gang, en de inschrijvingen links en rechts lopen volop.

De Latijnolympiade voor het zesde jaar, de Cicerowedstrijd, beet vandaag de spits af. Vier leerlingen uit het zesde jaar, Jasper Bleyaert, Febe Cornelis, Isaac Vandeweghe en Fien Vanhove, alle vier uit de Latijn-Wiskunde, bogen zich deze namiddag gedurende drie uur over een stevig stukje uit een brief van de grote schrijver Marcus Tullius Cicero.

Ze hadden boterhammen mee, er was verse hete pompoensoep en er waren pepernoten, maar toch blijft het een hele opgave, drie uur nadenken over wat er nu eigenlijk precies bedoeld wordt en dat dan nog eens in leesbaar Nederlands omzetten.

Op woensdag 9 januari volgt de tweede ronde in Antwerpen, waar van de 523 deelnemers nog een goeie 100 zullen overblijven. Uit deze leerlingen worden dan vijftien laureaten gekozen, waarvan een deel naar de internationale finale in Arpino (Italië) mag, zoals Cato Dambre drie jaar geleden.

We duimen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.