De Warmste Klas 2018!

Vorig jaar zijn we met een prachtige traditie begonnen, en het zou geen traditie zijn (of kunnen worden) als we die niet verder zouden zetten: onze loopwedstrijd voor de  Warmste Week!
De examens waren voorbij, de rapporten ingekeken, en er restte ons nog een laatste dag voor de vakantie. Wat kan je dan beter doen dan even alle examenstress van je aflopen en daar meteen ook nog Pelicano mee steunen? Dit project ondersteunt kansarme kinderen met raad en daad, en vooral ook financieel, om toch met gelijke kansen in deze maatschappij te kunnen groeien.

Onder het toeziend oog van de leerkrachten, de aanmoedigende en soms sarcastische commentaar van mijnheer Uyttenhove en mevrouw Van Bossche en de beats van mijnheer Van de Rostyne liepen de leerlingen en enkele collega’s rondjes door en rond onze gebouwen. Deze keer deed ook de basisschool mee, en geloof me, lopen dat die kinderen kunnen! Ook zij lieten zich sponsoren, en liepen samen met de leerlingen van het middelbaar rondjes rond en door zowel het KAM als de basisschool zelf.

De leerlingen liepen in twee shifts: drie, vier, vijf en zes begon om kwart voor negen aan hun rondjes, en hielden dit vol tot tien uur. De winnaars met de meeste rondjes per persoon in de groep was de 6 LaWi – WeWi, en zij krijgen dan ook een verdiend klasontbijt op de eerste schoolvrijdag van het nieuwe jaar. Er werd ook een verkleedwedstrijd gehouden, die gewonnen werd door Dieuwerke de wandelende kerstboom.

Ondertussen hadden de eerstes en de tweedes een ontbijt gekregen en hadden ze met hun klastitularis hun examens ingekeken. Om kwart over tien kwam er een wissel van de wacht: de hogere jaren konden hun examens inkijken, terwijl de eerstes en de tweedes samen met het vijfde en het zesde leerjaar rondjes begonnen te lopen. En lopen deden ze!

Drie klassen van het lagere zijn namelijk als top drie geëindigd. Proficiat!

Mevrouw Bergmans liep ook een volledig rondje met haar camera:

En wat heeft dat nu opgebracht? Wel, we hebben 4480,35 euro gestort naar De Warmste Week, maar later is er ook nog een envelopje van de lagere school binnengekomen, waardoor we uiteindelijk afgeklokt zijn op, jawel,

4543,35 euro!

Dit bedrag gaat integraal naar Pelicano.

Met dank aan alle leerkrachten en organisatoren, alle leerlingen die gelopen hebben, alle mensen die gesponsord hebben, en mevrouw Bergmans voor de algemene organisatie én de foto’s! U kan alle foto’s hier bekijken, en de filmpjes staan op ons Youtubekanaal.

De Warmste Klas stuurde leerlingen en leerkrachten met een warm gevoel en uitstekende conditie de vakantie in. Geniet van de feesten!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.