Eurofit testen voor alle leerlingen

Al het tweede jaar op rij nemen we bij de leerlingen de EUROFIT testbatterij af. Deze genormeerde test geeft een idee van de algemene fysieke conditie van jongeren. De test bestaat uit 9 delen en meet o.a. volgende aspecten van fitheid: beweeglijkheid, wendbaarheid, evenwicht, lenigheid, reactiesnelheid, handknijpkracht, explosieve sprongkracht en loopuithouding (beep test). Van sommige klassen werden de resultaten van vorig jaar vergeleken met die van dit jaar. Het is de bedoeling dat de vakgroep LO deze testen jaarlijks afneemt.
Na de testafname volgde ook een bespreking bij een aantal klassen. Leerlingen die iets minder goed scoorden op bepaalde onderdelen, kregen de kans om een aantal remediëringsoefeningen verder in te oefenen thuis. Begin maart krijgen ze dan de kans om te tonen wat ze eventueel aan extra oefeningen hebben gedaan.

Met dank aan mevrouw Vanlommel voor tekst en beeld. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.