IBISproject zesdejaars: hulp gezocht!

Als school is het niet alleen belangrijk om de leerlingen degelijk onderwijs te verschaffen, we moeten hen ook op weg helpen naar een juiste studiekeuze in het hoger onderwijs. Daarvoor gaan we onder andere met onze laatstejaars naar de SID-in-beurs, maar doen we ook al enkele jaren mee met het IBISproject. Ibis staat voor Individuele Begeleiding In functie van Studiekeuze.

Concreet mogen onze zesdes op dinsdag 19 maart een namiddag meelopen met een professional van hun keuze, zodat ze zelf ervaren wat hun ‘droomjob’ eigenlijk inhoudt, vragen kunnen stellen en vooral voor zichzelf kunnen uitmaken of dit inderdaad de juiste studiekeuze voor hen is.

Gelukkig kunnen we op een breed netwerk rekenen om onze leerlingen bij de juiste job te plaatsen. Alleen is dat niet altijd voldoende, en daarom zijn we momenteel nog op zoek naar een aantal mensen die bereid zijn om op dinsdag 19 maart een van onze leerlingen een inkijk te geven in zijn of haar professionele leven.

Concreet zijn we nog op zoek naar:

– verpleegkundige (ziekenhuis)

advocaat

– sportjournalist

– reisadviseur

– tolk (Russisch)

– tolk (nieuwe talen)

– marketing (reclame)

horeca (restaurant)

logopedist

– vastgoedmakelaar

– auteur

archeoloog

Zodra we iemand per profiel gevonden hebben, zullen we deze lijst updaten.

Mocht u zelf willen meewerken, of weet u iemand die graag een achttienjarige helpt in zijn of haar studiekeuze, laat dan een berichtje na in de commentaren, hier of op facebook, en we contacteren u zo snel mogelijk. Twijfelt u nog? Lees dan even hier de getuigenissen van vorig jaar, en u zal merken hoeveel dit betekent voor onze laatstejaars.

Alvast ongelofelijk bedankt voor de moeite!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.