Strapdag!

Strap? Jawel, een combinatie van stappen en trappen, zolang het maar geen auto is!

Van 16 tot 22 september 2019 vindt de Week van de Mobiliteit plaats. In het kader daarvan wordt op vrijdag 20 september 2019 de Strapdag georganiseerd. Vele scholen nemen jaarlijks deel en moedigen hun leerlingen aan op stappend of trappend naar school te komen. In het kader van “Duurzaam op weg met GO! atheneum Mariakerke” willen we ook die dag niet onopgemerkt voorbij laten. We zijn een groene school in een groene omgeving, en dat willen we zo houden!

We kijken er dus naar uit om iedereen ’s morgens te mogen begroeten aan de parking van de Notenstraat met zijn/haar fiets of te voet.

We menen dat we door deze dag in de kijker te stellen het belang van o.a. duurzame verplaatsing kunnen laten inzien. We hopen daarbij ook dat dit eenmalig initiatief leerlingen én ouders doet nadenken en over de streep trekt om meer gebruik te maken van duurzame verplaatsingsmiddelen. Want ook op infoavonden en oudercontacten zien we de ouders het liefst per fiets of te voet komen, natuurlijk!

Hierin past ook ons nieuwe fietsenpark. Op Strapdag zullen we dan ook onze 50 nieuwe fietsen voorstellen aan iedereen. De eerstejaars krijgen de eer om de fietsen voor de eerste keer te gebruiken. Zij leggen een parcours af gekoppeld aan een fotozoektocht.

Wat doen we dan vrijdag?

1. 8.00 – 8.30 uur – Veiligheid en fietsen
* “Ben je gezien”? Fietsers met helm/hesje ontvangen een ticket om deel te nemen aan de actie en kunnen een leuke prijs winnen. Deze actie wordt gesteund door de ouderwerking. Zorg dus dat je fiets in orde staat, niet enkel voor ons maar voor je eigen veiligheid.
* Bevestigen fietsplaatje “Duurzaam op weg met atheneum Mariakerke” van de school.
* Fietsnazicht op remmen, banden, verlichting door enkele leerkrachten en onze werkmannen.

2. 10.45 – 11.15 uur
* Soeppauze met brood. De leden van de ouderwerking ondersteunen bij het uitschenken.

3. Tussen 8.30 en 15.30 uur – (enkel voor de eerstejaars)
* Foto-zoektocht in het park per klas.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.