Een nieuw schooljaar, een nieuwe scholenbandengroep!

Scholenbanden? Wie al een jaartje of meer bij ons op school zit, kent het Scholenbandenteam, maar voor wie nieuw is, geven we graag nog even uitleg. Scholenbanden is een project tussen het GO! atheneum Mariakerke en St. Mary’s High School in Kiruhura, Rwanda dat al sinds 2009 loopt. De leerlingen in het project willen het contact tussen beide scholen versterken om zo meer over elkaar te weten te komen. Het zijn immers twee totaal verschillende werelden, en er valt niet te ontkennen dat we veel van elkaar kunnen leren. Meer uitleg kan je hier lezen.

Na de warme oproep van de ‘anciens’ binnen het scholenbandenteam kwamen heel wat leerlingen naar de eerste kennismakingsvergadering. Er werd uitleg gegeven over de doelstellingen van deze scholenband en al gauw werd er ook gebrainstormd hoe de actiedag ‘Saved by the bell’ op vrijdag 20 september te organiseren. De leerlingen bereidden meteen ook vragen voor voor onze bezoekers van Rwanda want ja, het is weer zover: vanaf 26 september zullen er twee nieuwe gezichten rondlopen op onze school. Directrice Liberata Mukambayire en leerkracht aardrijkskunde Aimable Niyonshuti komen immers tot 10 oktober naar België en zullen ingeschakeld worden in onze schoolactiviteiten.

We danken alvast ook de talrijke gastgezinnen die zich hebben opgegeven om de bezoekers bij zich in huis te nemen. Hartelijk dank hiervoor, of om het in het Kinyarwanda te zeggen: ‘Murakoze’!

Het scholenbandenteam wordt begeleid door volgende collega’s: Yn Christiaens, Joke Van Bossche, Lisa Neirings, Werner Kinds en Gladys Vanlommel.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.