Een nieuwe wind in het “kot”

Bovenstaande titel mag u gerust letterlijk nemen: er kan eindelijk een frisse wind door het “kot” van de derde graad waaien.

In deze coronatijden is de school natuurlijk zo goed als leeg, wat betekent dat het schoonmaakpersoneel eindelijk eens grondig zijn gang kan gaan, en dat ook de werkmannen Sam en Maarten ongestoord alle problemen in de verschillende lokalen kunnen aanpakken. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe radiator in lokaal 0.07 en krijgt de Europazaal een grondige opfrisbeurt.

Maar ook het “kot” van de derde graad is aangepakt. Het grootste probleem daar was het gebrek aan daglicht en vooral het gebrek aan verluchting. Daar is nu een oplossing voor gevonden: in het ene hoekje dat niet paalt aan een ander lokaal maar wel aan de buitenlucht, is een raam gestoken. Jammer genoeg kon dit geen raam tot op de grond worden omdat de verwarming er in de weg staat en dat het verplaatsen daarvan een onnoemelijke hoop breekwerk met zich mee zou brengen. Maar er is dus wel degelijk een raam dat open kan, en waardoor we het kot kunnen verluchten. Eindelijk!

Meteen heeft ook de leerlingenraad van de derde graad zich over de infrastructuur van dat kot mogen buigen en hebben ze een klein budget gekregen om nieuw meubilair te voorzien. De voorwaarde is wel dat er minstens 24 leerlingen tegelijk een zitplaats hebben om rustig te kunnen werken, zodat het kot zijn functie van “studielokaal voor de derde graad” niet verliest.

Mijnheer Desmidt heeft ook beloofd dat er extra verlichting en extra stopcontacten komen om laptops en GSMs te kunnen opladen. En uiteraard wordt het lokaal ook nog herschilderd.

Onze huidige zesdes zullen er geen gebruik meer van kunnen maken, maar hopelijk genieten de volgende generaties leerlingen er wel met volle teugen van.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.