Grondige voorbereidingen om beperkt opnieuw te openen

Op dinsdag 19 mei opent onze school opnieuw haar deuren voor effectieve lessen, meer bepaald voor onze zesdes. Op dinsdag- en woensdagvoormiddag zullen 72 leerlingen opnieuw een aantal lessen kunnen bijwonen in levenden lijve.

Uiteraard zijn daar uitgebreide voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen voor voorzien: een welbepaalde ingang, desinfecterende gel, een vaste volgorde om de klassen te betreden, mondmaskers, afstand houden, … Zowel de leerkrachten als de leerlingen hebben een uitgebreide lijst van do’s and don’ts gekregen waarop nauwgezet toegezien zal worden.

Om al die voorzorgsmaatregelen ook heel duidelijk te maken, is het personeel daar nu al volop mee bezig: belijningen in de gangen, afspannen van bepaalde ingangen of trappen, afzetten van doorgangen, uit elkaar plaatsen van banken, handgel voorzien…

Het geeft een bevreemdend gevoel, maar tegelijkertijd ook geruststellend: er wordt echt niks aan het toeval overgelaten. En vooral: we mogen eindelijk, zij het beperkt, terug lesgeven. Oef.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.