We wear skirts: het verslag

Gisteren riepen we in naam van Josefien uit het vijfde op om in rok naar school te komen. We waren daarmee niet de enige school: ook scholen in onder andere Mechelen, Antwerpen en Hasselt deden mee met de actie.

Wij vonden dat dan eigenlijk ook niet zo speciaal: waarom zouden jongens geen rok mogen dragen? Dat moet toch perfect kunnen? Zonder daar verder veel aandacht aan te schenken stemde de directie in met de actie.

En toen ontplofte het een beetje. Want blijkbaar is dat toch niet zo vanzelfsprekend, dat mannen en jongens een rok zouden aantrekken. Gisteren kwam al een vraag van Het Laatste Nieuws Gent voor een artikel, iets later stond er ook een kort bericht in het Nieuwsblad.

En dat was dat, dachten we, en dat was al een pak meer dan verwacht.

En toen stond om kwart voor negen De Gentenaar aan de schoolpoort, kwamen Josefien en Tijl met een interview op Radio 2, maakte AVS een reportage voor hun dagelijkse nieuws in het park, ging het bericht ook meteen ietwat ingekort naar de nationale site van Het Laatste Nieuws, en schonk ook het VRT nieuws er aandacht aan op hun website.

En wij? Wij zagen vooral toch wel vrij veel leerlingen met een rok: zo’n 90% van de meisjes had een rokje aan en een dertigtal jongens van één tot en met zes. Ook onder de leraars waren er gerokten, en zelfs mijnheer Desmidt trok even een rok aan tijdens de pauze.

Ik denk dat we als school ons standpunt wel gemaakt hebben: elke leerling mag dragen waar hij/zij zich goed in voelt, zolang het maar niet aanstootgevend is, en volgens het schoolreglement. Zijn er dus jongens die in de toekomst in rokje of kleedje naar school willen komen? Dan moet dat zeker kunnen.

Met dank aan mevrouw Van Bossche voor de filmpjes. U kan alle foto’s van deze dag hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.