We wear skirts!

Josefien De Backer uit 5 Economie-Wiskunde vroeg ons om dit evenement te steunen, en wij konden er niet volmondiger mee eens zijn. Een vrouw moet immers een vrouw durven zijn zonder angst om verkeerd bekeken of zelfs aangevallen te worden. Nee, dan hebben we het niet eens over uitdagende kledij – die eigenlijk ook geen probleem zou mogen vormen – maar gewoon het dragen van een rok. Heb jij als meisje zin om in een rok naar school te komen, dan doe je dat toch gewoon? Maar ook als jongen moet dat perfect kunnen: waarom zouden jongens geen rok mogen dragen als ze daar zin in hebben?

Daarom willen we jullie oproepen om morgen, donderdag 22 oktober, in een rok naar school te komen. Lang, kort, jeans, wapperend, flower power of een kleedje, alles kan. En ja, ook de jongens! Al beseffen we dat dat vooral voor de lefgozers zal zijn. Over het weer heb je alvast niet te klagen: het zal niet koud zijn en normaal gesproken ook niet regenen.

Dus, wie durft? Trek gewoon morgen een rok aan en laat ons zien dat op het GO! atheneum Mariakerke gender eigenlijk geen issue is. Dat ook jongens de meisjes steunen. En dat je je als meisje gewoon meisje kan en mag voelen.

 

5 Reacties

  1. Heel goed idee met een nobele achterliggende gedachte. Een stuk textiel is ook gender neutraal en zowel man als vrouw moet kunnen dragen wat zij/hij wil zonder dat daar kritiek of bijgedachten aan verbonden zijn ! Ik draag trouwens zelf regelmatig rokken als statement voor gendergelijkheid.

    • Ik voel me ook veel beter in een rokje , alhoewel ik voor 100% hetero ben , ik vind dat iedereen het recht heeft te dragen waar hij of zij zich goed in voelt

      • Ik ben net als jij 100% hetero maar draag de laatste jaren eigenlijk meer rokken dan broeken, met de goedkeuring van mijn echtgenote (48 jaar gelukkig gehuwd). Eigenlijk krijg ik er van mijn omgeving nooit opmerkingen over, behalve de heel verbaasde blikken maar dan enkel van de dames onder de “nieuwe Belgen” :-)) LOL

  2. Dit jaar niet wachten tot 22 october spreek af op 22 van ieder maand dan is het 12 keer per jaar en schrap de woorden zoals DAMESrok & DAMESjurk zeg gewoon rok & jurk dat is zeggen en schrijven 2x dames gespaart

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.