Verkleedweek en uitvaart

In dit coronajaar is het ongelofelijk moeilijk om iets te organiseren binnen de toegestane maatregelen, maar de zesdes waren het van in het begin over eens: een uitvaart ging en zou er komen. Desnoods werd het een online versie, maar dit gingen ze zich niet laten afpakken in een jaar waarin er al geen Italiëreis en bal kon zijn.

Oorspronkelijk was de uitvaart gepland op 3 maart, maar dat was sowieso te vroeg: wie weet kwamen er nog versoepelingen? De minister van onderwijs beweerde bij hoog en bij laag dat we na de drie weken paasvakantie voltijds gingen opstarten, en dus werd de uitvaart verschoven naar 23 april. Toen puntje bij paaltje kwam, bleken we nog in halftijds contactonderwijs te zitten, en maar de helft van onze zesdes op school? Nah…

Vrijdag 7 mei zou het dan worden, veel later kon niet wegens het naderen van examens en zo. Maar toen bleek dat we pas op 10 mei naar voltijds contactonderwijs konden overschakelen, dat er dus niet echt dingen konden georganiseerd worden in de voormiddag, en dat nog een verloren vrijdag voor veel leerkrachten een moeilijk gegeven was. Waarom niet woensdag 12 mei? Een halve dag, een volledig online show, en aansluitend op een lang weekend: perfect, toch?

Dat vonden ook onze zesdes, zeker toen bleek dat de regen zich voor een half dagje wel koest ging houden. Ze spraken af voor een ontbijt per klasbubbel op het veld, lieten de leerkrachten hun speech live houden, en om tien uur ging het richting klaslokaal waar ze per bubbel de vooraf opgenomen show konden bekijken.

 

De verkleedweken konden wel vlotjes doorgaan, en daarin lanceerden de zesdes zich: televisieprogramma’s, historische periodes, genderswitch, après-ski, maar ook margiday en galadag. Voor die twee laatste werden ook de leerkrachten gevraagd om een duit in het zakje te doen, en wanneer leerkrachten iets doen, doen ze het goed, zo mochten ook onze zesdes ondervinden.

Alle foto’s van de verkleedweek en de uitvaart kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.