Strava: de corona challenge

De leerkrachten LO van de 3e graad organiseerden na de kerstvakantie een strava challenge voor hun leerlingen. Voor wie het niet kent: Strava is een smartphone app waarmee je kan bijhouden hoe veel en waar (en aan welke snelheid en zo) je hebt gelopen of gefietst.

Onze school heeft, dat weet u ondertussen wellicht wel, een scholenband met Saint Mary’s High School in Kiruhura, Rwanda. Het was de bedoeling om alle fysieke activiteit te registreren en op die manier tot in onze zusterschool te geraken. Nee, niet in vogelvlucht, maar wel via fysieke, aflegbare wegen. De leerkrachten telden iedere dag het aantal kilometers samen want we moesten de kaap van 9.776 km halen.

De leerlingen waren heel creatief: wandelen, lopen, skaten, kitesurfen, schaatsen, kayakken, zwemmen en fietsen, niets was hen teveel. Zo gingen de kilometers iedere dag weer omhoog.

Voor aanvang dachten de leerkrachten LO dat dit een moeilijk haalbaar doel zou worden. Maar dank zij de gemotiveerde leerlingen behaalden we dit doel zelfs al op het einde van de paasvakantie. Meteen droomden we verder: misschien raken we wel in Kaapstad?

Mevrouw Bottequin heeft even de tussenstand opgevraagd en het is de moeite: we zitten momenteel aan maar liefst 11984 km. We zijn in Zuid-Afrika, maar nog niet in Kaapstad. Als alles meezit, kunnen we dit doel wel halen tegen de examens.

Nog even doorbijten, en niet vergeten: het is écht ideaal loopweer!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.