Eurofittest in de derde graad

Al sinds een paar jaar nemen we bij de leerlingen de EUROFIT testbatterij af. Deze genormeerde test geeft een idee van de algemene fysieke conditie van jongeren. De test bestaat uit 9 delen en meet o.a. volgende aspecten van fitheid: beweeglijkheid, wendbaarheid, evenwicht, lenigheid, reactiesnelheid, handknijpkracht, explosieve sprongkracht en loopuithouding (beep test). Van sommige klassen werden de resultaten van vorig jaar vergeleken met die van dit jaar. Het is de bedoeling dat de vakgroep LO deze testen jaarlijks afneemt.

Helaas, dit jaar gooide corona roet in het eten, zodat de leerkrachten LO geen prioriteit gaven aan deze test. Toch kwamen de meisjes van de derde graad zelf vragen aan de leerkracht om de test te mogen afleggen: ze wilden zelf weten waar ze stonden in tijden van corona. Ook al gaat het over een kleine groep, toch zijn we allen opgelucht om vast te stellen dat de basiscompetenties KLUSCE, nl. Kracht, Lenigheid, Snelheid (beweeglijkheid), Coördinatie en Evenwicht niet drastisch naar beneden zijn gegaan. Integendeel, bij enkelen die aangaven meer te hebben gesport in huis, waren deze parameters verbeterd. Belangrijk is sowieso het feit dat iedereen individueel op basis van de gemeten parameters met een vooropgesteld oefenplan aan de slag kan gaan.

Mevrouw Vanlommel zei uiteraard geen nee tegen de vraag, ze nam zelfs foto’s.

U kan alle foto’s van de test hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.