Nieuwe schoolraad

Om de vier jaar wordt er een nieuwe schoolraad verkozen. Daarin zitten vertegenwoordigers van de ouders, de leraars, de leerlingen zelf en een paar gecoöpteerden uit de lokale gemeenschap die geen rechtstreekse band hebben met de school, maar onderwijs zeer belangrijk vinden en daar graag mee richting aan geven. De schoolraad overlegt met het schoolbestuur over alle beslissingen die personeel, ouders of leerlingen aanbelangen. De schoolraad heeft vooral een adviesbevoegdheid in tal van zaken rond de school.

Hilde Demoor was enkele jaren voorzitter van de schoolraad, waarna de fakkel werd overgenomen door Mieke Leroy. Hildes dochter was afgestudeerd, en daarom werd het tijd om de fakkel door te geven. Dit voorjaar werden er nieuwe verkiezingen gehouden, en de nieuwe samenstelling kan u hier raadplegen.

Normaal gezien zouden we de leden van de vorige schoolraad bedankt hebben met een klein bedankingsfeestje, maar – u raadt het al – dat was in de huidige omstandigheden niet mogelijk. We hebben hen wel allemaal een klein geschenkje bezorgd, dat was het minste dat we konden doen.

Meer nog, ook de hele eerste vergadering bleef puur virtueel. Echte beslissingen werden er nog niet genomen: het was een kennismaking en een installatievergadering waarbij vooral de verschillende functies werden ingevuld.

De volgende vergadering, half mei, was ook nog virtueel, maar hopelijk worden de daarop volgende vergaderingen ook echt weer fysiek: dat spreekt net iets makkelijker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.