Internationale Dag van de Vrede

Morgen is het de internationale dag van de vrede. De leerkrachten van de vakgroep Levensbeschouwing staan hier graag even bij stil en voegen daar zelfs enkele acties aan toe.

In 5 WeWi komt een gastspreker in de les Niet-confessionele zedenleer praten over vrede en hoe men daar in Rwanda mee aan de slag ging na de oorlog. Uiteraard leggen we hier de link met onze Scholenbanden.

De tweedes krijgen een gastspreker van VZW Vrede.

De derdes worden dan weer in groepen verdeeld: groep 1 gaat fietsen met onze fietsenvloot, getooid in de vlag van de vrede. Een tweede groep gaat pannenkoeken bakken en deze dan verkopen tijdens de middagpauze, en de derde groep zal ‘PEACE’ in het groot op de speelplaats krijten zodat de leerlingen van de eerste graad tijdens de middagpauze als een soort flashmob daar kunnen plaatsnemen, en dit dan met een drone kan gefilmd worden.

Ook jij kan je steentje bijdragen: tijdens de middagpauze kan je een pannenkoek kopen samen met een tatoeage van de vredesvlag voor de democratische prijs van 1 euro. De opbrengst gaat dan naar VZW Vrede.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.