Fietscontrole deze week!

Elk jaar houden we in het kader van “duurzaam op weg met het GO! atheneum Mariakerke” samen met de ouderwerking een drietal fietsencontroles: “Ben je gezien?”.

Op dinsdag 21 (voor 3 en 4) en donderdag 23 september (voor 1, 2, 5 en 6) gaan we ons eerste nazicht houden. Standaard overlopen we dan aan de hand van een steekkaart of de fiets in orde is,
met focus op fietsverlichting, remmen, bel en het dragen van een fluohesje en een helm.
Ook van onze fietsende teamleden wordt de fiets nagekeken. Voor het eerst wordt de fietscontrole ook opgesplitst, omdat we nu ook twee fietsingangen en twee fietsenstallingen hebben.

Wij vinden het als school fantastisch dat het merendeel van onze leerlingen met de fiets naar school komt, maar dat moet dan ook in alle veiligheid kunnen gebeuren. Deze actie zal in de komende weken opnieuw ingepland worden, zodat elke leerling ook nog wat extra tijd heeft om er zeker voor te zorgen dat hun fiets piekfijn in orde staat.

Mogen wij de ouders ook vragen om hier extra op te letten?

Aan elke fietscontrole is voor de leerlingen en leerkrachten een wedstrijd verbonden en kunnen leuke prijzen gewonnen worden, geschonken door de ouderwerking.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.