Fietscontroles

Het overgrote deel van onze leerlingen komt met de fiets, en daar zijn we heel erg blij om! We zijn dan ook vlot toegankelijk met de fiets, via de wijken in Mariakerke, maar bijvoorbeeld ook vanuit Wondelgem via het fietspad doorheen de Lange Velden of het aangename fietspad langs de Botestraat.

We moedigen dat fietsen aan, maar we willen ook dat onze fietsers veilig de weg op gaan. Bij de jongere leerlingen lijkt dat niet zo’n probleem te zijn – wellicht houden mama en papa een oogje in het zeil – maar bij de oudere leerlingen wil er al eens iets mankeren aan die fiets.

Daarom hielden we in de derde week van september al een eerste fietscontrole. Een De lichten werden nagekeken, maar ook de reflectoren, de bel, en uiteraard de remmen. Wie niet in orde was, kreeg een blad met daarop de mankementen aangeduid, in de hoop dat de fiets dan snel weer in orde wordt gezet. Wie in orde was, kreeg een ticket om in de bus te droppen waaruit dan de winnaars van onder andere filmtickets worden geloot. Wie een helm aanhad of een fluovestje, kreeg een extra ticket.

De werkmannen, een aantal collega’s maar ook enkele ouders wierpen zich op als controleurs, en we zagen dat het inderdaad met de lagere jaren nog best meeviel, maar dat vooral de leerlingen uit de hogere jaren best eens wat investeren in hun fietsveiligheid. En ja, ook de fietsen van de leerkrachten werden gecontroleerd!

Met dank aan mijnheer Decorte en mevrouw Gykiere voor de foto’s. U kan de hele reeks hier terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.