Internationale Dag van de Leerkracht

Vorige week dinsdag was er de Internationale Dag van de Leerkracht, en hoe kan je zoiets beter vieren dan met een extra vrij dagje ervoor?

Want leraar zijn, het is een vak apart. Veel mensen zijn jaloers op de vakanties, maar voegen er meteen aan toe dat ze het zelf niet zouden kunnen, 800 pubers op één plekje in het gareel houden en vooral hen iets proberen bijbrengen voor hun latere leven. En, geef toe, als je terugdenkt aan je eigen schooltijd, dan is er toch altijd wel die ene leraar die er voor jou uitspringt? Die voor jou een verschil heeft gemaakt, jou de dingen op een andere manier heeft doen bekijken, net dat beetje extra vertrouwen in jou had dat je nodig had op dat moment? En dat is nu net waarom we het doen, wij leraars.

Er stond vanwege de directie een paar manden met koffiekoeken en een aantal kannen koffie en voor elk nog een paar jetons voor de koffiemachine, de Ouderwerking had voor ons een extra dosis vitaminen voorzien in de vorm van twee grote fruitmanden, en van scholengroep hadden we een hoeveelheid koekjes gekregen.

Ons extra cadeautje van de school liet helaas nog eventjes op zich wachten – het was nochtans lang genoeg op voorhand besteld – maar was een paar dagen daarna bijzonder welkom.

We gaan er elke dag opnieuw voor. Want leraar, dat ben je voor het leven.

Met dank aan mevrouw Verhellen voor de foto’s. U kan die hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.