Dikketruiendag: misschien niet kouder dan anders, wel “warmer”

Ook op onze school proberen we zo veel mogelijk aandacht te besteden aan het leefmilieu, het klimaat en duurzaamheid. De jaarlijks weerkerende “dikketruiendag van 17 februari laten we dan ook niet aan ons voorbij gaan.

Het zesde VN-klimaatrapport wijst ons op de feiten: het klimaat verandert aan een sneltempo. Ook ons land blijft niet gespaard van de gevolgen. Denk maar aan de overstromingsramp van
vorige zomer.


Onze school vindt het daarom belangrijk om niet bij de pakken te blijven zitten. Wij ondernemen o.a. actie om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en om onze weerbaarheid te verhogen.
En daar pakken wij op dinsdag 17 februari 2022 graag mee uit! Want dan is het voor de 18de keer Dikketruiendag, een initiatief van Departement Omgeving en MOS duurzame
scholen, straffe scholen.

Om die dag symbolisch in de verf te zetten, verwachten we dat de leerlingen en ons team met de fiets of te voet naar school komen en extra warm gekleed zijn omdat we ook de verwarming
traditiegetrouw een graadje lager zetten.
Dat lijkt misschien vreemd nu de ramen meestal openstaan, maar onderschat toch maar het effect van de radiatoren niet!

We voorzien bovendien gedurende deze schooldag een aantal activiteiten rond de klimaat(problematiek):

  • Als ‘opwarmertje’ krijgen de leerlingen tijdens de ochtendpauze warme chocolademelk. Breng wel je eigen beker of tas mee, we gaan niet werken met wegwerpmateriaal!
  • Op 17 februari zal aan de schoolpoort gecontroleerd worden wie met de fiets naar school komt. Uit al deze leerlingen worden 9 leerlingen en 1 personeelslid geloot die als prijs een
    voor- en achterlicht voor hun fiets krijgen.

Maar ook de leerlingenraad van de eerste graad doet zijn duit in het zakje en organiseert twee wedstrijden voor de eerste graad:

  • zoveel mogelijk truien boven elkaar aantrekken binnen de 5 minuten. Er is een klasprijs voor de winnende groep (14 groepen)
  • de tofste beker die meegebracht wordt voor de chocomelk.

Haal dus die gezellig dikke trui die je oma heeft gebreid maar boven , trek je snuggie aan of kijk wie van je vrienden of vriendinnen de leukste onesie heeft. Of nog beter, zet je eigen klimaatslogan op je trui: met textielstiften of verf, strijk je slogan erop of borduur hem desnoods.

Oh, en luister misschien ook even naar wat Frank Deboosere te zeggen heeft over de Dikketruiendag.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.