Sportdag voor de eerste graad

We hebben al zeer uiteenlopend weer gehad op onze sportdag, die steevast de dag voor de paasvakantie valt. Vorig jaar viel hij per uitzondering in mei, maar ook dat was geen garantie voor goed weer. In 2019 scheen er een stralende zon, dit jaar lag er zowaar een dun laagje sneeuw! We hadden het onze leerlingen goed ingepeperd: doe voldoende warme kleren aan, regenbestendig, trek vooral ook goeie schoenen aan, want het wordt koud en vrijwel alles gaat door op het veld! Helaas, niet alle leerlingen hadden naar ons geluisterd, zoals wel vaker gebeurt.

Het was dan ook niet evident om de verschillende spelen uit te leggen en uit te voeren in de snijdende wind bij een temperatuur van om en bij de 4 graden, maar we kunnen onze leerlingen zeker geen gebrek aan enthousiasme verwijten: de meesten deden bijzonder geestdriftig mee, zoals u ook uit de foto’s kan opmaken.

Toch geraakten veel kinderen op den duur niet meer echt opgewarmd, waardoor we na het middageten – dat binnen plaats vond, in tegenstelling tot de eerdere planning – hen de keuze gaven: of verder sporten, of binnen in een warm lokaal een film kijken.

We waren vooral blij dat toch nog een groot deel ervoor koos om verder te sporten. En hopelijk volgend jaar dan toch weer zoals vorige week, met stralende zon en 18°!

Met dank aan verschillende collega’s voor de foto’s en aan mevrouw Bergmans voor de coördinatie.  U kan alle foto’s hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.