Koffie voor Kiruhura

Een kopje koffie bij het ontbijt, eentje door de dag of eerder na het avondeten?De Scholenbandengroep van onze school is zich bewust van dit genot.

Om die gezelligheid tot bij jullie thuis te brengen, iets moois te doen rond eerlijke handel, onze scholenband te versterken en de socio-economische emancipatie van de vrouw in Rwanda te stimuleren, slaan het GO! atheneum Mariakerke en ZOTO andermaal de handen in elkaar. We verkopen arabica koffie van A-kwaliteit afkomstig van het Simbi Washing Station. Deze koffie kenmerkt zich door zoete toetsen van karamel en hints van citrus.

Onze school heeft sinds 2009 een VVOB Scholenband met Saint Mary’s High School in Kiruhura. Hierbij werken leerlingen en leerkrachten samen om elkaar op didactisch en sociaal vlak als
evenwaardige partners te ondersteunen en te stimuleren. Met de aankoop van deze koffie helpt u ons project een duurzaam karakter te geven. Door de verkoop kunnen we ook de volgende jaren
didactische materialen en lesideeën blijven uitwisselen. Bovendien kunnen we financiële steun bieden aan sommige leerlingen en blijven wederzijdse bezoeken mogelijk.

Dit jaar is de school gestart met de bouw van een polyvalente zaal, een beetje naar ons voorbeeld. Het is de bedoeling dat er in de toekomst meer kan gesport worden en men wil vooral ook dat de meisjes meer kansen krijgen (en plaats hebben) om dat te doen. Om de bouw ervan te steunen hebben we naast de ontvangen subsidie van de Provincie Oost- Vlaanderen ook gedacht aan onze derde koffieverkoop om te sponsoren. Op die manier kan er extra sportmateriaal aangekocht worden. We bieden u volgende keuzemogelijkheden aan wat branding en maling van bonen betreft
:

    • Strong roast voor espresso Bonen – 500 g €14.00
    • Medium roast voor filter Bonen – 500 g €14.00
    • Medium roast voor filter Gemalen koffie – 250 g €7.00

Alle leerlingen hebben via Smartschool een bericht gekregen hierover waarbij ook een strookje zit dat u kan invullen om koffie te bestellen.

Bent u oud-leerling of op een andere manier niet in rechtstreeks contact met de school, dan kan u een e-mail sturen met uw info en via welke leerling of leerkracht u de koffie wil bezorgd krijgen, of dat u hem liever op een bepaalde dag ophaalt op het secretariaat. U schrijft dan het verschuldigde bedrag over en voegt een schermafbeelding daarvan bij uw mailtje. Bij de overschrijving voegt u een duidelijke vermelding toe van het aantal pakjes en type koffie alsook de naam en de klas van de leerling, de naam van de leerkracht of ‘via secretariaat’. Het bedrag stort u op de  duurzaamheidsrekening van de school: OWKAM vzw BE69 0015 9128 3178.
De Scholenbandengroep zorgt er dan voor dat de pakjes koffie worden meegegeven met de juiste persoon of voor u klaarliggen.

Alvast een meer dan hartelijke bedankt vanwege alle leerlingen in Kiruhura én bij ons!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.