Vroedvrouw in de klas

AI voor de tweede keer kregen de richtingen natuurwetenschappen in het zesde jaar een gastles van een oud-leerlinge van ons, vroedvrouw Lore Mees. Zelf heeft ze destijds in de richting humane wetenschappen gezeten.

Ze gaf les over de zwangerschap en de bevalling, deed een woordje uitleg over wat een vroedvrouw doet en waarom deze zo nuttig is. Ze is ondertussen echt al een ervaringsdeskundige en kan de leerlingen heel veel vertellen. Verder had ze ook een placenta mee, waarop ze de vruchtvliezen, de navelstreng enzovoort kon tonen. Ook interessant was hoe ze al haar attributen mee had!

Met dank aan mevrouw Goeminne voor de tekst en de foto’s. Alle foto’s kan u hier in ons archief bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.