Projectweek eerstejaars

Terwijl onze tweedes zich amuseren op en rond het strand en de vierdes Londen onveilig maken, is er ook een projectweek voor onze eerstes en onze derdes.

De eerstes werken een hele week rond ‘Ik en de ander‘. Starten in het eerste middelbaar betekent immers een nieuwe weg inslaan op het levenspad. Op dit pad word je zowel met jezelf als met ‘de ander’ geconfronteerd en dit loopt niet altijd over rozen. Als school vinden we het onze taak onze leerlingen de nodige hulpmiddelen mee te geven om stil te staan bij mijlpalen in het leven en hen te leren omgaan met hindernissen.

Concreet hebben ze een volledig uitgewerkt programma: we proberen weerbaarheid, imago, seksualiteit, relaties, veranderingen aan het lichaam en online gedrag op een fijne manier bespreekbaar te maken dankzij verschillende workshops. We gaan aan de slag met SGD-challenges (Sustainable Development Goals = werelddoelen voor duurzame ontwikkeling) Dit zijn uitdagingen die de leerlingen aangaan met betrekking tot de millenniumdoelstellingen. De keuze van de onderwerpen hiervoor vallen volledig te linken aan onze kernwaarden: kritisch, dynamisch, warm en duurzaam. Er wordt ook tijd gemaakt om te bouwen aan een stevige groep waarin plaats is voor iedereen.

De leerlingen gaan in hun klasgroep aan de slag rond deze thema’s op maandag, woensdag en donderdagvoormiddag.

Mijnheer Decorte en mevrouw Demeyer stuurden ons al foto’s door van de maandag, waarbij mijnheer Decorte aan de slag ging rond het armoedeweb en mevrouw Demeyer een stadswandeling maakte, ook rond armoede.

Alle foto’s van de projectweek kan u hier bekijken naarmate ze binnenkomen. Leerlingen die zelf foto’s hebben genomen, mogen die altijd doorsturen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.