GOTCHA!

Heb je altijd al eens een leerkracht willen “vermoorden” of dichter bij je crush willen komen? Dan is nu het moment! Gotcha is terug van weg geweest! Na de kerstvakantie start de leerlingenraad met een groots Gotcha-spel op onze school.

Enkelen onder jullie zullen het spel zeker al kennen maar voor de vele anderen volgt hieronder de uitleg.
Het spel gaat als volgt: alle ingeschreven leerlingen ontvangen een envelop met daarin de naam van een medeleerling of leerkracht en een sticker. Op dat moment begint voor jou het spel. De bedoeling is dat je jouw sticker op de persoon kleeft wiens naam in jouw envelop zat. Wanneer dit lukt, roep je luid “Gotcha” en heb je deze persoon uitgeschakeld. Dit mag op elk moment van de dag MAAR enkel op de campus van school en NIET in de lokalen. Wanneer je uitgeschakeld bent, geef je je envelop af aan de persoon die jou uitgeschakeld heeft en lig je uit het spel. Jouw killer heeft dus een nieuw doelwit, namelijk dat van jou. Uiteindelijk zal er één persoon overblijven die zijn eigen naam in handen krijgt. Dit is dan de winnaar. Het spel blijft doorlopen tot er een winnaar is. Dit kan dus over enkele dagen of zelfs weken gaan.

Enkele regels:

  • Gotcha kan enkel worden geroepen op het schoolterrein, maar niet in de klassen of buiten de school. Het kan dus wel op de speelplaats, in de gangen, aan de fietsenstalling, in de leraarszaal (voor leerkrachten dan toch) of de eetzaal. Wanneer je een gotcha uitroept waar dat niet kan of mag, ben jij zelf de verliezer.
  • Je moet de persoon aanraken (dus niet van ver roepen).
  • Je plakt de sticker bijgevoegd in de enveloppe op de persoon om de gotcha te laten gelden.
  • Wanneer je iemand uitschakelt, neem je het briefje dat de persoon had over en ga je op zoek naar de persoon die op het briefje staat en begint het weer opnieuw.
  • Indien iemand de ‘Gotcha’ ziet aankomen en ‘stop’ roept, is je kans verkeken en moet je het een andere keer opnieuw proberen. Je hebt jezelf dan natuurlijk wel verraden bij je doelwit.
  • Je voert de gotcha zelf uit, je laat dat niet door iemand anders doen. Je mag wel om hulp vragen om de persoon te zoeken.
  • Je moet het kaartje met de naam van je doelwit altijd bij hebben.
  • Als je vermoord bent, geef je het kaartje met je eigen doelwit door aan je moordenaar en meld je je overlijden aan Vic of Mona.

Wil je deelnemen aan dit superspannende spel? Je vindt ons dan van maandag 14/11 t.e.m. vrijdag 18/11 aan de fietsenstalling en op de grote speelplaats tijdens de kleine pauze om je in te schrijven. Het inschrijvingsgeld bedraagt €2.

Wij kijken er alvast naar uit!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.