Cultuurcel: “Jungle Book Reimagined” van Akram Kahn Company

Woensdag 21 september was een heuglijke dag. Eindelijk konden we heropstarten met de Cultuurcel, naar 2 jaar stilstand door je weet-wel-wat-waar-we-het-liever-niet-te-veel-meer-over-hebben.

We openden met een klapper: de leerlingen van vier, vijf en zes konden intekenen voor een fantastische voorstelling, nl. Jungle Book reimaginedIn het Concertgebouw van Brugge konden we kaartjes bemachtigen voor de meteen volledig uitverkochte dansvoorstelling van de vermaarde Akram Kahn Company.

Akram Kahn paste het wereldberoemde verhaal over Mowgli aan onze tijd aan en nam een ander vertrekpunt, maar doorheen de hele voorstelling was het originele verhaal wel duidelijk aanwezig en volgbaar.  Dat kwam door de performances van de dansers, maar ook door de verteller en door de vele mooie videoprojecties op scène.  Er was zo veel te zien op het podium dat de voorstelling echt voorbij vloog.

Op de trein terug luisterden de leerkrachten naar het enthousiasme van de leerlingen over wat ze gezien hadden, ze hoorden dat het goed was.  Moe maar voldaan keerden we terug naar Gent, een betere start van ons eigen culturele jaar was moeilijk denkbaar.

De foto’s van de voorstelling zelf zijn van Ambra Vernuccio.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.