π-dag

Jawel, vandaag was het opnieuw π-dag, een hoogdag voor alle wiskundigen ter wereld. Hoezo? Vandaag is het namelijk 14 maart, ofwel 3/14 in de Amerikaanse notatie, en laat dat nu toch wel het begin zijn van het getal π, zeker? Deze dag werd voor het eerst gevierd in 1988 op het San Francisco Exploratorium en in 2009 op 12 maart werd hij officieel erkend als feestdag. Daarnaast is het ook nog eens de sterfdag van de grote fysicus Stephen Hawking, en de geboortedag van Albert Einstein (1879), en je kan al helemaal niet meer om deze dag heen.

Dat vonden ook de directie en de volledige vakgroep wiskunde bij ons op school: veel leerlingen kregen speciale opdrachten vandaag rond het getal π, werden dan ook beloond met een stukje pie – de Amerikaanse uitspraak van datzelfde getal – en ook in de leraarszaal stond een hele reeks fantastische pies met telkens zelfs een wiskundig weetje!

En zo werd zelfs de meest rabiate wiskundehater voor een dagje helemaal gecharmeerd door de wiskunde. Zalig, toch?

Alle foto’s van deze lekkere dag kan u hier bekijken, met dank aan mevrouw Van Bossche en mevrouw Verhellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.