Uitstap naar het gerechtsgebouw

Zoals elk jaar trokken de 5 ECMT-6HUT-6HUWO eind februari met de fiets naar het GGG of ook wel het Gents Gerechtsgebouw. Twee gidsen leidden ons daar rond langs de verschillende rechtbanken en gaven uitleg over hoe ons rechtssysteem werkt. Zo kregen we een glimp mee van de politierechtbank, konden we in het Hof van Assisen zitten en kregen we de kans om ons rechtssysteem in actie in te zien.
In de correctionele rechtbank konden we een zaak bijwonen rond politiediefstallen. De leerlingen vonden het allemaal zeer interessant en toch stiekem ook wat spannend en vroegen of ze nog wat langer mochten blijven kijken. Een aantal onder hen had ook het goede voornemen om op een andere dag nog eens terug te komen.

Veel foto’s mochten we, logischerwijs, niet nemen, maar mevrouw Bultijnck wist er ons toch nog een aantal te bezorgen, waarvoor dank. U kan alle foto’s hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.