Internationaal buffet voor Turkije en Syrië

Toen het nieuws over de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië kwam, wilden we als school niet bij de pakken blijven zitten. Ook wij konden iets doen, vonden we, maar dan liefst samen met de ouders en de leerlingen zelf.

Onze oproep om mee te denken over een plan om fondsen te werven, werd vrij goed beantwoord, en al vrij snel werd het idee geopperd om een buffet te organiseren. Een internationaal buffet, wel te verstaan, waarbij ieder kon klaarmaken wat hij of zij wilde, maar dan liefst uit de eigen cultuur. Tegelijk konden we met een paar die misschien niet zo culinair waren aangelegd, maar eerder creatief zijn, ook een winkeltje organiseren waarin we zelfgemaakte spullen en zelfgekweekte plantjes konden verkopen.

Er werden teams gevormd, plannen gemaakt, recepten uitgewisseld, plantjes gezocht en geplant, potjes verzameld, sjaals gebreid, boekjes gemaakt, stoelen beschilderd… De sfeer was er een van optimisme en inzet, en dat deed deugd.

Het resultaat was te zien op de OpenSchoolDag, want dan kregen we meteen een massa volk over de vloer die hopelijk met plezier ons buffet zouden ‘aanvallen’. En ‘aanvallen’ deden ze: er werd stevig gegeten, sommige dingen waren snel uitverkocht, het theesalon draaide, de stoelen werden vlotjes geadopteerd en tal van plantjes vonden een nieuwe thuis.

Maar de foto’s vertellen het eigenlijk allemaal. Alle foto’s kan u hier in ons archief bekijken.

En de opbrengst? Wel, maar liefst 4300 euro gaat naar het project “Klein Gent“!

Hiermee kunnen we één gezin van vier personen een nieuwe woning geven met alle nutsvoorzieningen. Het lijkt misschien een kleinigheid, maar voor die ene familie maken wij een wereld van verschil uit.

Dus: BEDANKT! Bedankt aan iedereen die gekookt, geplant, gebreid, geschilderd, geknutseld, versierd, gepoetst, klaargezet, affiches gemaakt, allergenen uitgezocht, foto’s genomen… heeft, die zijn of haar energie, tijd en moeite heeft willen besteden: BEDANKT!

Bedankt om samen met ons een warme school te willen zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.