Info over de overgangen naar tweede en derde graad: de presentaties

Afgelopen maandag gaf onze directie een uiteenzetting voor zowel de leerlingen van het tweede jaar als die van het vierde jaar en hun respectieve ouders.

Zoals u wellicht wel weet door de uitgebreide verslaggeving in de media, zijn er nieuwe leerplannen voor de tweede en derde graad. Deze gaan volgend schooljaar in voege voor het derde en het vijfde en het jaar daarna ook voor het vierde en het zesde. We hebben de vroegere studierichtingen zo veel als mogelijk behouden en in de derde graad zelfs de richting zuivere Moderne Talen toegevoegd.

Samen met het hele team hebben we ons dan ook gebogen over de concrete lessentabellen. De basisvakken en de richtingspecifieke vakken zijn vastgelegd door de overheid, zoals bijvoorbeeld de bijkomende uren wiskunde derde graad: daar hebben we niet in te kiezen. Daarnaast konden we in de meeste richtingen ook nog vakken toevoegen en daardoor schoolspecifieke klemtonen leggen. Zo hebben we er in de tweede graad voor gekozen om de polen Latijn en Economie telkens uit te breiden met een optie wiskunde-wetenschappen en een optie talen.

U kan rustig alle lessentabellen en het overzicht bekijken hier op de website, maar we geven u ook graag de presentaties mee zoals de directie die maandagavond gaf. Daarbij leggen we de klemtoon op het profiel van de leerling en de doorstroommogelijkheden naar respectievelijk de derde graad en het hoger onderwijs. Die presentaties vindt u overigens ook terug bij de uitleg rond de studierichtingen hier op de website.

Mochten er nog vragen zijn, dan kan u altijd terecht bij de klastitularis van uw kind.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.