Wedstrijd natuur en wetenschap: eerste plaats!

We gaven het verslag van de voorronde al eerder mee, nu krijgt u van mijnheer Beernaert ook nog verslag en foto’s van de finale, en wat voor een finale!

Woensdag 31 mei D-day. Maanden werd naar dit moment toegewerkt. De finale van wetenschappelijke uiteenzettingen van Natuur en Wetenschap vzw in Technopolis in Mechelen. Enerzijds zijn we fier op Elin, Noor en Pieternel van 4NAWE1 die met hun vijverzonderzoek de prijs voor beste vierdes (niet-finale) in ontvangst mochten nemen. Anderzijds waren Kaat Suffis en Silke Sintubin van 4NAWE2 een pak nerveuzer aangezien zij nogmaals hun presentatie rond chemotherapie bij borstkanker ten berde zouden brengen. Ditmaal tussen andere finalisten van de tweede en derde graad. Spannend!

Thema’s van de andere finalisten waren ‘Besproeiing bij verticale landbouw’, ‘Algen als sanitaire helden’, ‘De toekomst van hersenchips’ en ‘Hoe zit dat nu weer met de sterren?’. Iedereen kreeg 12 tot 15 minuten om te spreken, nadien volgde een spervuur van vragen door een professionele jury met expertise uit verschillende wetenschappelijke domeinen.

Na een half uurtje werd de top vijf bekend gemaakt van 5e naar 1e plaats. En oh, wat was dat een thriller, want de namen Kaat en Silke bleven uit tot op het laatste. ‘Oh my god, ze hebben gewonnen!’ kwam uit het supporterskamp. Wat zijn we trots op dit resultaat! Onze vierdes staken er met kop en schouders boven uit. Indrukwekkend als je weet dat honderden leerlingen uit tweede én derde graad deelnamen aan deze wedstrijd. Een dikke proficiat aan Kaat en Silke!

En zo mogen we woensdag 31 mei 2023 inkaderen als de dag dat het GO! atheneum Mariakerke er in slaagde liefst vijf laureaten voor de wedstrijd van wetenschappelijke uiteenzettingen af te leveren, inclusief de winnaars.

Ook dank aan Charlotte Lösken, Lucca Meuleman en de heer Lösken om te komen supporteren!

Graag vermelden we ook nog even dat Kaat en Silke een deel van de gewonnen 575 euro aan Think Pink schenken, het fonds dat onderzoek naar, jawel, borstkanker financiert. Bedankt voor deze mooie geste, dames!

Alle foto’s van deze wedstrijd kan u hier terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.