Proclamatie 2023

Uiteraard krijgen alle leerlingen een rapport en een attest, maar de bekroning van zes jaar middelbaar is toch altijd weer het diploma na het zesde jaar. Bijna honderd zesdejaars passeerden de revue, voor enkelen is het nog wachten tot eind augustus, helaas.

We voorzagen de afstudeerhoedjes, namen jaarfoto’s (die kan u hier bekijken) en leidden tegen zeven uur de plechtigheid in. De dames Borderé en Everaert praatten het geheel deskundig aan elkaar, maar de eigenlijke verwelkoming gebeurde door twee leerlingen, Selin Sener (6 ECTA) en Margot De Dobbeleer De Kestelier (6 WEWI).

Daarna nam onze directie het woord, zijnde directeur Anja Van Den Bossche en adjunct-directeur Sophie Andres, en zij gaven dat vakkundig door aan professor dr. Orhan Agirdag, professor in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam, lector aan Academica, lid van de Jonge Academie in Vlaanderen en lid van de Onderwijsraad, en nu dus ook promotor van deze lichting. Hij was dan ook dé uitgelezen spreker voor deze laudatio aan onze afstuderenden.

Vervolgens brachten Gitte Vercammen, Kató Wulfranck, Anna Meuleman en Felix Wolf Verelst (6 HUWO) “Somewhere only we know” van Keane.

En toen kwam het serieuze werk: de eigenlijke proclamatie! Aangekondigd door de heer Casier en mevrouw Pauwels mochten ze allemaal hun rapport, diploma en jaarboek ontvangen uit handen van de directie, gelardeerd met fijne filmpjes van talloze ouders.

Het hoeft echter niet altijd even ernstig te zijn, zo’n proclamatie. We gaven eerst het woord aan twee leerlingen, Jérôme Poncin (6 LATA) en Marwa Ouazghar (6 HUWO), die hun carrière op het KAM met het nodige sarcasme overschouwden, en daarna mochten mevrouw Van Nieuwenhuyze en mijnheer Lösken even hun humoristische licht over onze laatstejaars laten schijnen. Aansluitend zong Selin Eroglu (6 HUWO) “Murder Song” van Aurora.

En toen was het tijd voor het échte werk: de speciale prijzen!

De prijs van de promotor de heer Agirdag was voor Selin Sener, Kasper Van de Velde kreeg de prijs wiskunde, en Jérôme Poncin mocht de prijs Nederlands in ontvangst nemen.

De prijs Moderne Vreemde Talen ging naar Lina Shah, Klassieke Talen was voor Nisa Kus, Marwa Ouazghar sleepte Humane Wetenschappen in de wacht, en Emre Lesage ging met de prijs Economie lopen.

De prijs wetenschappen kreeg Niels Wuyts in handen, de prijs geschiedenis ging naar Bavo Dejaegher, en de prijzen lichamelijke opvoeding waren voor Arend-Jan Lehoucq en Maya-Li Mul.

De prijs voor de meest kritische geest ging naar Robbe Heirman, Elia Tayefey Arbab werd de ambassadeur van de GO! scholengroep Gent, Mona Thienpont mag zich een jaar lang ambassadeur van het GO! noemen, en last but not least: Margot De Dobbeleer De Kestelier is de ambassadeur van de school 2023!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.