Oproep voor de leerlingenraad

Hoe voel jij je op school? Welke zaken vind je goed? Welke zaken kunnen beter? Welke initiatieven kan de school nemen zodat het leven op onze school voor de leerlingen (nog) aangenamer wordt?

Sinds een behoorlijk aantal jaar heeft onze school drie leerlingenraden: een voor 1 & 2, een voor 3 & 4 en een voor 5 & 6.

Waarom een leerlingenraad per graad? Leerlingen uit vijf en zes houden zich in hun dagelijks leven met heel andere zaken bezig dan leerlingen uit drie en vier of een en twee, hebben andere prioriteiten en verlangens. We willen elke graad de mogelijkheid geven om zijn eigen problemen en ideeën aan te kaarten en activiteiten op poten te zetten, zoals een muziekmiddag, een Valentijnsfuif, een filmavond…

We zijn daarom op zoek naar een vaste groep gemotiveerde leerlingen die zich engageert om elke maand een vergadering te houden over de middag. Tijdens die vergadering worden de voorstellen en vragen besproken. Onthoud dat jullie het examenrooster kunnen inkijken, dus het is interessant om toch uit elke klasgroep een vertegenwoordiger te hebben. Deze vertegenwoordiger luistert naar voorstellen die klasgenoten doen en kan deze voorstellen dan als agendapunten naar voor schuiven.

Wil je graag eens luisteren of de leerlingenraad iets voor jou is? Kom dan woensdagmiddag met je lunch naar de refter voor de startvergadering.

Tot dan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.