Oud-leerlingen gezocht voor het studiekeuzeatelier

Wij werken voor onze laatstejaars, naast een lessenreeks binnen het vak Nederlands en het bezoek aan SIDin, dit jaar opnieuw een Studiekeuzeatelier uit. Vorig jaar was dit een groot succes, de feedback van zowel leerlingen als oud-leerlingen was bijzonder positief.

Het is de bedoeling dat onze leerlingen die avond op school in contact komen met een aantal van onze oudleerlingen. Dan kunnen ze hopelijk veel van hun vragen over specifieke richtingen/opleidingen en/of over de stap naar het hoger onderwijs in het algemeen stellen. Het is eveneens de bedoeling om recent cursusmateriaal te kunnen inkijken, zodat onze zesdes een beter beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten in het hoger onderwijs.

Deze ontmoetingsavond zal plaatsvinden op woensdag 21 februari 2024, van 19.00 uur tot 21.30 uur, op school.


Hoe gaan we concreet te werk? Alle zesdejaars geven aan de leerkrachten Nederlands door over welke opleiding ze graag iemand zouden spreken. Daarna gaat ons personeelsteam aan de slag om voor zo veel mogelijk leerlingen een goede match te vinden.

We verwachten dat alle zesdejaars die avond aanwezig zijn en dat ze ook vragen hebben voorbereid, dat is het minimum als we onze oudleerlingen vragen om een van hun vrije avonden opnieuw bij ons te willen vertoeven. Het zal mogelijk zijn om met meerdere oudleerlingen te spreken, eventueel ook over meerdere richtingen/opleidingen.

Alleen… zijn we nog op zoek naar meerdere studenten of net afgestudeerde oud-leerlingen om een uitleg te geven over een bepaalde studierichting. Ben jij bereid enthousiaste maar vooral ook realistische uitleg te komen geven over jouw richting? Dan ontvangen wij je met open armen: onze leerlingen zullen je zeker en vast dankbaar zijn! Stuur even een berichtje met je naam en je richting naar mevrouw Maes, dan slaan we jouw gegevens alvast op. Zodra we een overzicht hebben van welke richtingen er gevraagd worden door de leerlingen en wat we nog te kort hebben, sturen we jou dan een berichtje of we je al dan niet nodig hebben, en posten we hier nog een lijst van wat we nog zoeken.

Wij hopen met dit initiatief onze leerlingen nog veel meer een passende en bewuste studiekeuze te bieden (en stiekem onze oud-leerlingen nog eens terug te zien).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.