Infoavond en OpenSchoolDag!

De inschrijvingen voor het eerste jaar verlopen via het centrale aanmeldingssysteem vanaf 25 maart, maar uiteraard moeten de nieuwe leerlingen wel nog voor een school kiezen, en daarom kan u de sfeer op de school komen opsnuiven en luisteren naar alle uitleg rond ons aanbod. Ook leerlingen van het huidige vijfde studiejaar kunnen gerust al op verkenning komen.

Op zaterdag 16 maart, tussen 10.00 uur en 16.00 uur, organiseren we daarom onze OPENSCHOOLDAG. Gedurende de hele dag zijn onze leerlingen en onze collega’s aanwezig in hun eigen lokalen. Daar kan u hen vragen stellen over de vakinhoud en over de verschillende studiemogelijkheden in de drie graden. U hoeft hiervoor niet in te schrijven, kom gewoon langs!

Op woensdagdag 6 maart, van 19.00 uur tot 20.30 uur kan u al een infosessie volgen over de overgang van de basisschool naar het secundair. Die avond is puur informatief over het reilen en zeilen in onze school en dus gericht op ouders. Die avond is niet bedoeld voor leerlingen, u krijgt ook geen rondleiding door de school. Wil u de school zelf zien, kom dan langs op de Openschooldag op 16 maart. Diezelfde infosessie wordt dan ook herhaald om 10.30 uur. Ook hier is inschrijven niet nodig, u bent zonder meer welkom die avond.

Verspreid over de verschillende lokalen kan u tijdens de OpenSchoolDag informatie krijgen over de verschillende vakken, modules en studierichtingen, maar ook over diverse projecten zoals tToneel, de Cultuurcel, Scholenbanden, de Schaakclub, werkgroep Duurzaamheid, de GWP’s, de leerlingenraden, de ouderwerking, Smartschool, het boekensysteem, het schoolrestaurant, de facturatie en alle andere praktische aangelegenheden. Wie wil, kan ook een rondleiding krijgen doorheen de school door een van de leerkrachten of leerlingen.

Uiteraard kan u ook rustig iets drinken in ons schoolrestaurant, waar u ook verschillende leerkrachten kan spreken, mocht u vragen hebben.

We nodigen u ook uit voor de infomomenten i.v.m de overgangen naar de verschillende graden. In de polyvalente zaal geven we samen met de collega’s van het CLB een plenaire uitleg met algemene informatie en een globaal overzicht van de mogelijkheden.

We organiseren die momenten als volgt:

• 10.30 uur: algemene informatie voor de leerlingen die starten in het eerste jaar (grote zaal)
• 13.30 uur: informatie overgang naar het tweede jaar (grote zaal)
• 14.30 uur: informatie overgang en studiekeuze voor de leerlingen die starten in de 2de graad (grote zaal)
• 14.30 uur: informatie overgang en studiekeuze voor de leerlingen die starten in de 3de graad (Europazaal achteraan)

We hopen u hiermee al enigszins te hebben geholpen met de studiekeuze naar volgend schooljaar. Mocht u omwille van een of andere reden niet aanwezig kunnen zijn, kan u hier op onze website onze infobrochures inkijken. Op de website vindt u ook alle informatie rond studiekeuzemogelijkheden, lessentabellen, filmpjes met de uitleg rond de vakken en modules, en tal van andere praktische zaken.

We kijken uit naar uw aanwezigheid!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.