Twee Latijn naar de Gallische Hoeve

Uitstappen hoeven soms niet ver te zijn, zelfs niet als het over Latijn gaat. In Destelbergen ligt namelijk de Gallische Hoeve, een locatie waar enkele vrijwilligers aan levende geschiedenis doen.

De leerlingen van basisoptie Klassieke Talen in het tweede jaar gingen op donderdag 02 mei tijdens hun lessen Latijn en Grieks de schoolbus op om ter plekke drie verschillende sessies uitleg te krijgen: eentje over het maken, spinnen, weven en kleuren van wol, eentje over de huisvesting in onze streken ten tijde van de Gallo-Romeinen, en eentje over de verschillende types wapens en beschermende kledij.

De Gallische Hoeve is nagebouwd met authentieke materialen, maar ook alle werktuigen en kledij zijn gemaakt zoals dat een kleine 2000 jaar geleden moet zijn gebeurd. Het gaf de leerlingen alvast een pak meer inzicht over de levensomstandigheden in die tijd en maakte de lessen Latijn een pak levendiger.

Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Alle foto’s van deze activiteit kan u hier in ons archief terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.