Anything but a backpack day editie 2024

Het is een concept dat al jaren bestaat en vooral in de Verenigde Staten vaak wordt toegepast: je komt naar school met al je boeken en je spullen in om het even wat, zolang het maar geen gewone schoolrugzak is. Op het internet vind je er zalige filmpjes van terug.

Vorig schooljaar in oktober hielden we de eerste editie, en ook nu zag de leerlingenraad dit helemaal zitten. En jawel, we zagen de meest uiteenlopende, meest bizarre en vooral ook meest onpraktische ‘schoolboekhouders’ passeren. Jammer genoeg hebben we ze niet eens allemaal op foto. Sommige hebben we wel kunnen capteren: kattendraagmanden, gitaarzakken, een speelgoedkist, een motorhelm, boodschappenboxen, een kattenkrabpaal, een kussensloop, een frigobox, een bierbak, zelfs een heuse stofzuiger. Jawel, u leest het goed, een stofzuiger.

Onder de leraars, die natuurlijk de luxe hebben van een auto, kon het zelfs nog gekker: we zagen onder andere een grasmachine en een kruiwagen. En die laatste werd zelfs vakkundig de trap op gesleept, dankzij de hulp van enkele bereidwillige leerlingen. Wie heeft er een lift nodig, als je leerlingen hebt?

We kijken nu al uit naar de volgende editie!

Alle foto’s kan u hier in ons archief terugvinden. En heb je zelf nog foto’s? Stuur gerust door naar mevrouw Rombaut.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.