De tweedes gingen een kijkje nemen in het CJK

In de les levensbeschouwing in het tweede jaar gingen de leerlingen van zedenleer en katholieke godsdienst een kijkje nemen in het kasteel Claeys-Boùùaert naast de school, meer bepaald in de tentoonstelling “Habitat” van Anouk Van Hooydonk in het CJK.

De opdracht was eenvoudig: kijk rond en fotografeer één werk dat je boeiend, ontroerend, mooi,.. vindt. De leerlingen mochten per twee werken. Tijdens het bezoek werd overlegd welk werk ze gingen uitkiezen en waarom. Nadien was er een korte bespreking in de klas.

De tentoonstelling “Habitat” verkent het concepten van ’thuis’, ‘leefwereld’, ‘het thuis zijn’ en hoe dit verweven is met maatschappelijke thema’s zoals milieu en duurzaamheid, technologie en urbanisatie. Kunstenaar Anouk Van Hooydonk gebruikt tekeningen, mixed media en installaties om verschillende aspecten van ‘het thuis zijn’ te onderzoeken, van fysieke architectuur tot intieme mentale ruimtes. De kunstenaar nodigt bezoekers uit om na te denken over hun relatie tot thuis en maatschappij, en om samen te werken aan meer duurzame leefomgevingen.

En laat dat nu net een van de waarden zijn waar de levensbeschouwelijke vakken de leerlingen over willen doen nadenken.

Met dank aan mevrouw Cruyt voor tekst en foto’s. Alle foto’s van deze uitstap kan u hier in ons archief bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.