Vlaamse Chemie-olympiade

EwoudHet olympiadeseizoen trekt zich stilaan op gang. Voor wie niet weet wat een olympiade is: dat is een wedstrijd die overkoepelend is voor alle scholen en alle netten, en vaak zelfs internationaal vertakt is. Meestal is er een eerste ronde op de school zelf, en wordt de tweede ronde en/of de nationale finale meer centraal georganiseerd.

De Vlaamse Chemie Olympiade is een wedstrijd voor leerlingen van de 3de graad. De eerste ronde vindt effectief plaats op school en gebeurt via een online vragenlijst. Hierbij krijgen de deelnemers 25 meerkeuzevragen voorgeschoteld over uitlopende onderwerpen van de chemie.

Dit schooljaar namen er 3118 leerlingen uit 239 verschillende scholen deel aan deze wedstrijd. Onze school werd op woensdag 12 november 2014 vertegenwoordigd door Bieke Bonduelle, Lien Fasseur, Margot Ghesquière, Jesse Tonnelier en Ewoud Dekoninck. Van deze vijf deelnemers had Ewoud (6 Latijn-Wiskunde) net genoeg om door te gaan naar de tweede ronde, namelijk 69%. Een puike prestatie waardoor hij zich in de groep van 381 beste leerlingen bevindt. Zij mogen zich nu opmaken voor de tweede ronde, die plaats vindt op woensdag 25 februari 2015.

Een dikke proficiat voor Ewoud, en we duimen voor je in februari!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.