Intussen trokken de GWP’s zich op gang…

Voor wie niet vertrouwd is met het onderwijsjargon: een GWP is een Geïntegreerde WerkPeriode, of dus een projectweek. We gaan proberen u af en toe op de hoogte te houden van wat er gaande is deze week, maar of we daar de tijd voor zullen vinden, dat is nog maar de vraag.

De eerstes vertrokken deze morgen naar Dinant, terwijl een klein deel van hen thuis bleef en voor het thuisproject koos. In Dinant huldigden ze vandaag het principe Fun met V-Formation: iedereen in beweging! U krijgt hier een kleine selectie foto’s, maar u kunt de reeks van niet minder dan 138 stuks hier bekijken.

De tweedes zitten ook in een thuisproject, maar als ik me niet bedrieg, stond voor hen vandaag de fruitveiling + stoomstroopfabriek Borgloon op het programma.

Onze derdejaars doen een Time Machine project, en trokken de stad in vandaag. Een deel vertrok op het Sint-Baafsplein voor een door henzelf gegidste stadswandeling, terwijl het andere deel zich gewillig per fiets op sleeptouw liet nemen door VIZIT voor een gidsbeurt rond duurzaamheid. In de namiddag keerden ze de rollen om.

Van de vierdes die in Tsjechië zitten, vernamen we nog niet veel, behalve dan dat het daar echt wel serieus regent, ocharme. En dat ze geen deftig internet hebben, vandaar ook geen foto’s.

De vijfdes begonnen vandaag hun fotoproject Stad in Beeld met een stoomcursus fotografie, gegeven door vier professionele fotografen, en gingen het geleerde in de namiddag in de praktijk omzetten in Gent stad. Van hen zal u later hopelijk nog wel behoorlijk wat knappe foto’s te zien krijgen, maar de door de leerlingen ingediende foto’s mag u momenteel nog niet zien: er is een wedstrijd aan verbonden, vandaar. U krijgt wel al wat impressies, getrokken door een van de leraars.

En intussen zitten de zesdes in Italië, en kregen we gisteren uit Lucca al de volgende foto’s:

Zij hebben duidelijk meer geluk met het weer, want Nina Gheylen stuurde ons vandaag een paar foto’s uit Pisa:

Al bij al lijkt iedereen vandaag prima gestart! Hopelijk volgt er morgen meer nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.