Dag twee van de GWP

Gisteren lukte het niet meer om te schrijven, maar vandaag kan u wel een kleine update krijgen van wat verschillende GWPs gisteren uitspookten.

Voor de eerstes van het thuisproject beginnen we zelfs nog op maandag: toen gingen ze naar de Zoo en naar Aquatopia, beide in Antwerpen. Het weer zat in elk geval al mee!

Voor de eerstes in Dinant beginnen we ook al op maandagavond, waar ze een bijzonder fijn kampvuur bouwden.

11009999_1578263132432929_984859196159622392_n

Van dinsdag hebben we ook wel een paar foto’s binnengekregen, en ze lijken zich toch bijzonder te amuseren! De hele reeks van de GWP vindt u hier, telkens aangevuld.

De derdes hadden een goed gevulde dag: ze gingen klimmen (foto’s volgen later nog wel), deden Engelstalige games die zich afspelen in de tijd van o.a. de kruisvaarders en de vikingen, en bleven in de namiddag op school voor de School van de toekomst. De leerlingen zijn architect in het jaar 2050 en herontwerpen de school, rekening houdend met nieuwe technologieën, duurzaamheid, …
De hele reeks foto’s vindt u hier terug.

Vanuit Tsjechië is er voorlopig bijzonder weinig nieuws, behalve dan dat het er sneeuwt. En veel! Ik heb al op een GSM een foto zien passeren van een prachtig wit landschap, dat wel, maar of je dat wil voor een GWP? Meer nieuws volgt vast en zeker later nog.

De vijfdes splitsten zich in twee groepen gisteren: de ene helft ging naar Brussel voor een fotozoektocht, de andere helft trok naar Den Haag voor een bezoek aan het Eschermuseum en een stadswandeling. Uw reporter was mee naar Brussel, en verzamelde voor u een paar foto’s.

De leerkrachten liepen rond op het parcours, kwamen af en toe leerlingen tegen, en deden zowaar zelf ook aan een fotozoektocht!
IMG_4474

Van de zesdes is er intussen ook geen vers nieuws, en dat is een goed teken.

Hopelijk kunnen we u morgen opnieuw op de hoogte brengen van wat er reilt en zeilt deze week in, en vooral rond het Atheneum.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.