Wateronderzoek bij de derdes

Op dinsdag 15 september 2015 ging de klas 3EcTa1 met de dames Bruggeman en Christiaens op wateronderzoek in het kader van de lessen biologie en chemie. We wandelden naar de Groene Velden in Mariakerke. Daar hebben de leerlingen eerst abiotisch chemische proefjes gedaan met waterstalen (bepalen van het gehalte aan nitrieten, de hardheid, de zuurtegraad, …).

Daarna hebben de leerlingen enkele biotische factoren onderzocht, eerst door de planten in en rond het water te determineren, daarna dieren scheppen en de gevangen dieren determineren. In de lessen zullen de gegevens worden verwerkt en proberen we de kwaliteit van het water te bepalen.

Op vrijdag 18 september krijgen we hetzelfde verhaal, maar dan de klas 3 Wetenschappen, samen met de dames Christiaens, Everaert, en Vanlommel, en mijnheer Vercruysse.

Met dank aan mevrouw Christiaens voor zowel foto’s als verslag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.