Tijd? Tijd!

Op woensdag 7 oktober 2015, gisteren dus, hebben de leerlingen van de optie wetenschappelijk werk uit 1Af, 1Ac en 1Ad gewerkt rond het onderwerp tijd. Ze hebben hun eerste echte proef uitgevoerd: de slinger. Ze bouwden de proefopstelling zelfstandig op. Tijdens de proef onderzochten ze welke elementen van de slinger een effect hebben op de slingertijd: de slingerlengte, de uitwijking van de slinger en de massa van de slinger. Daarnaast deden ze een informatieopdracht op internet: ze gingen op zoek naar antwoorden op vragen over de tijdmeting vroeger: zonnewijzers, zandlopers, waterklokken, …

Met dank aan mevrouw Christiaens voor verslag en foto’s!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.